Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn er in tientallen modellen. Wat betreft de constructie zijn ze onder te verdelen in 2 groepen. het 2- buis systeem en het 3- buis systeem. Bij het 2- buis systeem zijn de armen gemonteerd aan de zijkappen, die tevens dienst doen als montagesteunen. Bij dit systeem geven de oprolbuis en het uitvalprofiel (de voorlijst ) de stevigheid aan het scherm, dus 2 ’buizen’. Het 3-buis systeem heeft een stevige vierkante of rechthoekige koker extra, ook wel draagbuis genoemd. Rond deze koker wordt het scherm opgebouwd, de koker wordt met montageplaten aan de gevel gemonteerd. Zo heeft dit systeem 3 ‘buizen’ die het scherm zijn stevigheid geven. Doordat de armen aan de draagbuis gemonteerd zijn kunnen meerdere armen gebruikt worden. Hierdoor kunnen schermen worden gemaakt tot wel 12 mtr. breed met het doek uit 1 stuk. Knikarmschermen zijn ook onderverdeeld in, open systeem, semicassette en cassette. Bij het open systeem zijn de onder- en achterkant van het scherm open, zodat na verloop van tijd een vuile baan op het doek ontstaat. De semicassette heeft alleen een open achterkant, het doek is hier in gesloten toestand van het scherm beter beschermd tegen weersinvloeden en vuil. De beste bescherming biedt het cassettescherm, hier zit het doek helemaal opgesloten. De schermen zijn in alle ral- kleuren leverbaar. Het toepassen van structuurlak op zonwering komt steeds meer voor. Het voordeel hiervan is de sterke zelfreinigende werking. Wij leveren schermen van Smits en Weinor. Weinor is de absolute nummer 1 in terrasbeleving.

Picca
De Picca is het instap model onder de Knikarmschermen. De maximale afmeting is 550 cm bij een uitval van 250 cm of 500 cm bij een uitval van 300 cm. Bekijk de brochure.

Gota
De Gota is een nieuw type scherm. Met een modern mooi aanzicht. Met een druppelvormige zijkap lijkt het scherm zeer compact. De maximale afmeting van de Gota is 550 cm breed bij een uitval van 300 cm of 600 cm breed bij een uitval van 250 cm. Bekijk de brochure.

Oliva
De Oliva is voor het zicht een beetje het zelfde als de Bloemendael. Dit scherm is iets forser en steviger. Vandaar dat de maximale afmetingen ook groter zijn. De maximale afmeting van de Oliva is 600 cm breed bij een uitval van 350 cm. Bekijk de brochure.

Senza
De Senza is grotendeels het zelfde als de Moda. Net de vorm van het scherm is anders. Maximale afmeting van de Senza is 1200 cm breed x 350 cm uitval. Het is mogelijk meerdere systemen aan elkaar te koppelen. Bekijk de brochure.

Zenara/Led
De Zenara is een nieuw design zonnescherm. Dit scherm is een pronkstuk voor aan uw gevel. Het scherm is leverbaar met Led verlichting. Dit scherm is een twee buis zonnescherm. De maximale afmeting van de Zenara is 650 cm breed bij een uitval van 400cm. Bekijk de brochure.

IK 2000
De IK 2000 is speciaal geschikt voor de grotere afmetingen. Dit scherm kan ook voorzien worden van losse ligt lijst. Uitermate geschikt voor horeca schermen. Maximale afmeting van de IK 2000  is 1200 cm breed x 400 cm uitval. Het is mogelijk meerdere systemen aan elkaar te koppelen. Bekijk de brochure.

Cassita/Led
De Cassita Prestaties hebben met afmetingen niets te maken. Dat geldt ook voor ons compacte cassette-zonnescherm Cassita voor kleinere en middelgrote terrassen. Het  tweebuis systeem ondersteunt de sierlijke optiek van de Cassita. Het doek en het scherm worden in de 12 cm platte, ovale cassette optimaal tegen weersinvloeden beschermd. De Cassita is wederom te leveren met led verlichting. De maximale afmeting van de Cassita is 550 cm breed bij een uitval van 300 cm. Bekijk de brochure.

Opal 2001-Lux
De Opal is door de geringe hoogte van de cassette van amper 14,5 cm kan het zonnescherm zelfs bij moeilijke montagesituaties worden geïnstalleerd en kan het ook onder plafonds en dakspaten worden aangebracht. De Opal is te leveren met ingebouwde spots. Maximale afmeting van de Opal is 1200 cm breed x 350 cm uitval. Het is mogelijk meerdere systemen aan elkaar te koppelen. Bekijk de brochure.

Opal Design
De Opal design is precies het zelfde scherm als de Opal 2001. Maar het scherm is net wat gemoderniseerd met zijn ronde vorm. Maximale afmeting van de Opal is 1200 cm breed x 350 cm uitval. Het is mogelijk meerdere systemen aan elkaar te koppelen. Bekijk de brochure.

De bediening van een knikarmscherm kan op verschillende manieren, zo kan een scherm nog met een monobediening buiten worden bediend. De meest comfortabele bediening is de elektromotor, met vaste schakelaar of draadloze afstandsbediening. Dit systeem is verder uit te breiden met zon en windautomaat eventueel met regensensor zodat uw scherm volautomatisch werkt. En het is zelfs mogelijk om uw rolluiken met u smartphone of tablet te bedienen. En er zijn nog veel meer mogelijk heden voor uw scherm bediening knikarmschermen die wij verkopen zijn voorzien van Somfy motors en besturingen. Somfy staat bekend om de kwaliteit, Service en garantie. (5 jaar garantie). Voor meer informatie over bedieningen van Somfy. Kunt u terecht op www.somfy.nl

Merken

Klik op het logo voor meer informatie en de website van het merk.